07 Dec
07Dec

https://www.soundguardian.com/index.php/glazbene-novosti/najave-novih-glazbenih-izdanja/51335-sastav-the-paints-objavljuje-svoj-3-singl-elegy 

Sastav THE PAINTS objavljuje svoj 3. singl - "ELEGY"


Nakon singla i video spota prvijenca “Not My Circus (Not My Monkeys)” s kojim su se po prvi puta u travnju 2019 predstavili široj publici, te singla “Love Is Gonna Come” iz rujna 2019., sastav The Paints sada objavljuje svoj treći službeni singl – “Elegy”.

Pjesma je snimljena u Sunday Studios u Sv. Nedelji, te su je koproducirali zajedno sa iskusnim snimateljem i producentom Svenom Pavlovićem. Cilj produkcije je, kao i na prethodnim singlovima, bio da se ostvari maksimalno prirodan, topli i neposredan zvuk i osjećaj sviranja uživo na studijskoj snimci. Pjesma je stoga odsvirana i snimljena uživo, a miks je rađen na “stari, analogni način” – umjesto na kompjuteru miksana je na pultu i snimljena pritom na magnetofonsku traku. Mastering je također rađen analogno u studiju koji je poznat po analognom radu – Calyx studio u Berlinu.

Video spot su sami osmislili, režirali, napravili produkciju i glumili u njemu.
Budžet za spot se sastojao od 4 vrećice čipsa i dvije boce gaziranih pića te je potrošen prije nego što je prva klapa udarena.

Info o singlu i snimci:
Autor glazbe - Grigor Bartolec
Autori teksta - Grigor Bartolec, Marko Vucelja
Snimano u: Sunday Studios, Sv. Nedelja
Vokal i bas: Josip Pavlović
Bubanj: Marko Vucelja
Gitara: Grigor Bartolec
Miks: Sven Pavlović
Produkcija: Sven Pavlović & The Paints
Mastering: Norman Nitzsche, CALYX mastering, Berlin

Video: ideja, režija, produkcija – The Paints
Video snimatelj: Ernest Goršić


Comments
* The email will not be published on the website.