09 Jul
09Jul

"Zagrebački rock & blues The Paints zaokružio svoje prvo EP izdanje"

https://www.glas.ba/2020/07/09/zagrebacki-rock-blues-the-paints-zaokruzio-svoje-prvo-ep-izdanje/ 

Poslije “Not My Circus (Not My Monkeys)”, “Love Is Gonna Come” i “Elegy”, koje su objavili 2019. godine, zagrebački blues rock trio (Grigor Bartolec – gitara, Josip Pavlović – vokal, bas i Marko Vucelja – bubanj), pjesmom “Sweet Little Mountain” upotpunio je svoje prvo diskografsko izdanje, EP “Love Is Gonna Come”.

“S obzirom na ograničenost našeg budžeta za studijsko snimanje, odlazak u studio je morao biti brz, efikasan i jednostavan. Zato smo odlučili snimati uživo, sa minimalističkom produkcijom i doslovno snimiti isključivo ono što nas trojica možemo uživo izvesti – bez nadosnimavanja, dodatnih instrumenata, pratećih vokala itd. Miks svih pjesama je rađen na stari analogni način, preko miks pulta i magnetofonske trake kako bismo dobili toplinu i prirodnost zvuka. Iz istog razloga su pjesme masterirane analogno’’ – ovako bend opisuje nastanak svog diskografskog debija, ali i ono što je njihova suština i što ih izdvaja iz mase današnje dominantne ispolirane produkcije.

Prošaran nitima bluesa, Creedensovskog old rocka, indie rocka i sada, na najnovijoj pjesmi, americane, The Paints su svojim prvim minijaturnim albumom ostvarili ono što smo naslutili već s njihovim premijernim singlom – da su privlačno osvježenje na ovdašnjoj sceni.

Na svoj način The Paints su bliski rock grupi The Record Company iz Los Angelesa, koja je također trojka i isto tako svoj rock and rocll / blues / americanu snimaju uživo sa analognom opremom. Razlika je u tome da iza američke stoji ugledna izdavačka kuća, za koju još rade Santana, Jonny Lang, Paul Simon i drugi znameniti muzičari, dok zagrebački gura samo vlastiti entuzijazam. Sigurno bi tu bilo i dosta fanova da je The Paints mogao iskoristiti svoj poseban adut – koncertne nastupe, što im je uskratila pandemija sa svim ograničenjima.

Svaka loša situacija može imati i dobru stranu, pa bend objavljuje da će, umjesto live promocija svog EP-a, svu energiju i koncentraciju usmjeriti na intenzivniji rad na novim pjesmama, čiji izlazak planira za jesen ove godine. A onda, valjda, na put sa bogatijom torbom autorskog materijala.

Do tada slušajte pjesme The Paintsa na njihovom YouTube kanalu, Deezeru, Bandcampu, Soundcloudu…


Comments
* The email will not be published on the website.